Je eigen @2cv.nl e-mailadres - Frequent gestelde kwesties (FAQ)

Wat doen jullie met mijn e-mailadres?
Die nieuwsbrieven, hoe vaak krijg ik die?
Hoe zit het met spam?
Controleren jullie elk kenteken?
Kan ik gebruik maken van jullie e-mailserver?
Als ik een e-mailtje naar mezelf stuur, hoe lang duurt het voordat die weer terugkomt?
Kan ik ook mijn Frans/Belgisch/Fins/Zweeds kenteken invoeren?
Kan ik grote e-mails en mailinglisten ontvangen op mijn kenteken-adres?
Hoe kan ik veranderingen doorgeven?
Ik heb mij geaboneerd met mijn 2cv-adres op een nieuwsbrief van een ander bedrijf en ik krijg die nieuwsbrief niet binnen. Hoe kan dat?
Iemand heeft mij een mailtje gestuurd naar mijn 2cv-adres en die komt niet aan. Wat is er aan de hand? Mijn vraag komt hier niet voor, hoe komt dat?

V: Wat doen jullie met mijn e-mailadres?

A: Daar doen we niks mee. Alleen maar je e-mail van je 2cv.nl adres naar toe doorsturen.
Wij verkopen jouw e-mail adres zeker niet aan derden.

V: Die nieuwsbrieven, hoe vaak krijg ik die?

A: We sturen alleen een nieuwsbrief naar je gewone adres. De planning is om dat eens in de maand te doen. Hierin zullen nieuwe dingen op de site komen te staan, een beetje reclame en andere wetenswaardigheden, als uitstapjes, meetings, technische nieuwigheden, tips bij het sleutelen, etc.

Hiermee kunnen we ook meteen controleren of jouw e-mailadres nog in gebruik is, mocht dat niet meer het geval zijn, dan wordt je 2cv.nl-emailadres weer vrijgegeven.

V: Hoe zit het met spam?

A: 2cv.nl zal zeker geen spam versturen. Daarnaast wordt er bij het doorsturen van je e-mail gecontroleerd op spam. Dit systeem is zeker niet waterdicht, maar we doen ons best.
E-mail dat als BCC naar jouw kenteken-adres wordt verstuurd wordt niet geaccepteerd. Zie hiervoor ook het stukje over de e-maillijsten en grote e-mails.

V: Controleren jullie elk kenteken?

A: Da's niet te doen. Er is een gratis dienst op internet waar we het kenteken eventueel kunnen controleren bij twijfel. Aangezien het een gratis dienst is, kan dit ook zo maar weer stoppen. Dan moeten we je maar op je woord geloven.

V: Kan ik gebruik maken van jullie e-mailserver?

A: Nee. enige manier waarop je gebruik maakt van onze e-mailserver is dat die e-mailserver e-mail naar jou toe stuurt.

V: Als ik een e-mailtje naar mezelf stuur, hoe lang duurt het voordat die weer terugkomt?

A: Het hangt van meerdere factoren af, maar in principe niet langer dan vijf minuten. Da's wat langer dan normaal, maar het systeem controleert alleen eens in de drie minuten de e-mail en niet constant.

V:Kan ik ook mijn Frans/Belgisch/Fins/Zweeds kenteken invoeren?

A:Technisch is dit mogelijk, we kunnen natuurlijk handmatig je gegevens toevoegen, we werken nog aan een oplossing die dit ook automatisch voor je kan regelen.
Het probleem zit em er in dat we het leuk willen houden en daarom alleen echte kentekens willen laten registreren.
Om die reden dienen we te bekijken welke combinaties wel mogelijk zijn en welke niet. Anders is het mogelijk om gewoon een naam@2cv.nl te laten registreren.

V:Kan ik grote e-mails en mailinglisten ontvangen op mijn kenteken-adres?

A:Nee. E-mails groter dan 500 kb worden niet geaccepteerd. Dit is al een behoorlijk hoog aantal. Een mailtje in html van een mailinglist is meestal zo rond de 100 kb. Een foto is meestal tussen de 80 en de 200 kb. Je hebt dus zeker ruimte.
Mailinglisten worden niet geaccepteerd. Ook Bcc-mail (Blind Carbon Copy) werkt niet. Dit omdat het echte adres vaak niet te achterhalen is. Groot voordeel is dat de meeste spam ook als BCC wordt verstuurd, dus daar heb je ook geen last van.
Mailinglijsten als Yahoogroups werken NIET met het kenteken-adres!

Als iemand jou dus een mailtje heeft gestuurd die ook naar meerdere mensen is gestuurd dan kan de server jouw adres er niet goed uithalen. In dat geval verwijderd het systeem dat mailtje.

V:Hoe kan ik veranderingen doorgeven?

A:Als je een ander kenteken wilt doorgeven, of niet meer gebruik wil maken van deze service, dan kan je een e-mail sturen naar kenteken@2cv.nl

V:Ik heb mij geaboneerd met mijn 2cv-adres op een nieuwsbrief van een ander bedrijf en ik krijg die nieuwsbrief niet binnen. Hoe kan dat?

A:Dat komt omdat deze nieuwsbrieven vaak via een Blind Carbon Copy worden verstuurd. De server herkend dan jouw @2cv-adres niet en daarom worden deze berichten verwijderd. Geen nood, er blijft alleen een klein gedeelte achter en zo nu en dan controleren we daarop. Soms kunnen we achterhalen waar het naar toe gestuurd wordt en geven we dit door aan jou, zodat je eventueel je gegevens kan wijzigen. Deze vraag staat ook uitgelegd bij vraag 8.

V:Iemand heeft mij een mailtje gestuurd naar mijn 2cv-adres en die komt niet aan. Wat is er aan de hand?

A:Zie ook vraag 8 en vraag 10.

V: Mijn vraag komt hier niet voor, hoe komt dat?

A: Wij kunnen niet elke vraag bedenken. Gelukkig kunnen we je natuurlijk wel proberen te helpen. Vul onderstaand formulier in om je vraag te stellen:
(Helaas het formuliertje is nog niet beschikbaar. Je kunt wel een berichtje sturen naar: Daniel Zuidema voor je vragen.)