[Copyrights & Disclaimer]

Red de 3FM Eend

Vanwege het vernieuwde imago van 3FM dreigde de bekende gele 3FM-eend op "ludieke" wijze gesloopt te gaan worden in één of ander programma.

Saskia Scholtze van de 2cv4&6 club kreeg het voor elkaar dat de eend overgedragen werd aan de 2cv4&6 club, waar de eend gerestaureerd zal worden en hopelijk nog lang en gelukkig zal verder leven.

Dit is het verslag van de 3FM eend reddingsaktie:

Foto afkomstig van Niels van Burgsteden 't Was leuk vandaag! Verzamelen was bij een motel gepland, maar op het viaduc(k)t 50 meter verderop was natuurlijk veel leuker dus we trokken al snel veel bekijks, vrachtwagens toeteren... alleen 1 ouwe fietser die er niet zo goed langs konliep te mopperen over "ouwe rotzooi hier".
Er was een prachtige sleepwagen model ANWB geregeld. Na eventjes lekker fris uitgewaaid en betoeterd te zijn boven een boel snelwegbanen togen we richting Hilversum Mediapark.
Probleemloos door de poort, en zo het 3fm parkeerterrein op.

Foto afkomstig van www.3fm.nl En daar stond ze, met scheuren in het dak, onder een laag stof, de belettering her en der wat losjes, maar toch: een heuse 3fm eend!
Ze moest natuurlijk aan alle kanten bekeken worden... en 't viel eigenlijk best mee:
chassis niet al te rampzalig, en niks structureels doorgeroest. Wel de nodige roestplekken en slordigheden, en de motorkap en 1 dakbalkje waren helemaal ingedeukt, zo te zien had er iemand over de eend heen gelopen ofzo.

Foto afkomstig van www.3fm.nl "Rijdend het terrein af" zei ik... Olie zat er nog in, accu was zo dood als een pier, maar dat kon Arnout niet deren, die trok doodleuk de accu uit z'n eigen eend en prakte 'm resoluut in de 3fm-eend.
Startpogingen wilden eerst nog niet zo vlotten, maar na wat scheuten benzine zo in de carburateur te hebben gegooid kwam er leven in 't beestje... alleen wilde ze nog niet blijven lopen... totdat het iemand opviel dat ze elke keer afsloeg als de contactsleutel werd losgelaten.
Draadjes op het contactslot waren dus verwisseld ?
Dit werd rechtgezet en ja hoor, starten, lopen en blijven lopen! Niet gek voor een blokje wat zowat 2 jaar had stilgestaan!

Foto afkomstig van www.3fm.nl Saskia werd nog even geinterviewd door Cobus, die zei dat 'ie later nog wel weer naar buiten zou komen maar het schoot ons niet hard genoeg op, dus de eend werd achteruit weggereden. Ondertussen was er een schoonmaker van 3fm gekomen met een emmer sop en een spons, die sopte zo goed en zo kwaad mogelijk de eend nog even af zodat 'ie enigszins toonbaar werd, en de ramen weer ietwat doorzichtig werden. Ze hechten kennelijk toch waarde eraan om geen stoffig imago te hebben, daar bij 3fm ;)

Foto afkomstig van Niels van Burgsteden Florent Luyckx, zendercoordinator van 3FM, kwam nog even een korte speech houden, hij zei dat de eend volgens hem "niet in betere handen kon zijn dan nu". Daarna hebben we nog even wat ei-stickers op strategische punten geplakt (zoals daar zijn de veel te foute amerikaanse chevy-bus met 3fm graffiti, de idem caravan (vermoedelijk Predom, best leuk achter een eend), de koptelefoon van Cobus die nog buiten lag en natuurlijk eentje op de 3FM eend.

Foto afkomstig van Niels van Burgsteden Daarna reed Saskia de eend naar de sleepwagen en togen we met de hele stoet (ongeveer 10 eenden, 2 aca's, een mehari, een dyane, een sleepwagen en de 3fm-eend) richting Amersfoort, alwaar het magazijn van de 2cv4&6-club zich bevindt. Saskia werd meteen bestormd door een cameraploeg van TV Amersfoort, die haar interviewde, eend moest nog een keer "voor de camera" rijdend het hoekje om komen, en we werden vervolgens warm onthaald met cake, frisdrank, worst, kaas, nootjes, broodjes ham, kaas enz. enz., super geregeld door de 2cv4&6-club!
Vervolgens nog even gezellig gekletst en het ruime, nette en goed gesorteerde magazijn bewonderd...

Al met al een leuke dag, de eend was er zoals ik al had vermoed minder erg aan toe dan ik had gedacht. Ik hoop dat de 4&6-club er op afzienbare termijn iets moois van maakt en dat we 't beest in het volgende seizoen maar vaak op meetings mogen tegenkomen!

Theo "Badmuts" Fokkema

Meer foto's op Theo's site !!

De foto's hierboven zijn afkomstig van Niels van Burgsteden en van de 3FM site

De foto's hieronder zijn afkomstig van Hanzzl uit Utrecht. Lid van de 2cv4&6 en trouw bezoeker van het 2cv.nl forum.


Nog meer foto's van de 3FM eend