[Copyrights & Disclaimer]

4e int. Besteleendmeeting, Leersum, 26-28 september 2003

26-28 september jl. was de 4e int. Besteleendmeeting in Leersum op de SVR camping "de Boterbloem".
Het werd wederom een heel gezellig weekend. Dit jaar werd het een echt internationaal evenement.
Er waren besteleendrijders uit Engeland, BelgiŽ, Duitsland en Frankrijk afgereisd om de meeting bij te wonen.
Met in totaal 35 besteleenden van de typen AU, AZU en AK350 en AK400 werd het een waar succes.

Tussen de diverse besteleenden zaten onder andere een Duitse AU uit 1954, een prachtig gerestaureerde AZU uit 1954 voorzien van open veerpotten (zeer zeldzaam) een schitterende AK400 van Belgisch een broodjes bezorg bedrijf en uiteraard de originele Wegenwacht AK400.

Op zaterdag was er een onderdelenmarkt waar o.a. het nodige besteleend plaatwerk werd aangeboden door deze of gene. Ook was er een hele AK400 te koop.
Om een uur of 3 was er de convoyrit door de prachtige omgeving. In deze rit zat tweemaal een overtocht met het veer. Waanzinnig! We kregen een hele pont vol besteleenden. Een superleuk gezicht.
De rit eindigde bij een terrasje in Amerongen.

Na afloop werd de supermarkt geplunderd voor het nodige barbecue vlees. Bij terugkomst op de camping werd de gezamenlijke barbecue ontstoken en werd het kampvuur opgestookt.

Tot in de kleine uurtjes werd er over de besteleendjes doorgekletst waarna de nacht verder in tent of eend werd doorgebracht.

Op zondag waren er de AZUÔsche spelen. Onder andere het raden van bepaalde besteleend onderdelen en een slalom met een fictieve parkeerhaven welke op tijd diende te worden afgelegd.
Bij het raken van een der pilonnen werd uiteraard een aantal strafseconden bij de totaaltijd geteld.

Als laatste werd nog een aantal van de aanwezige besteleenden op linie gezet om zo een groepsfoto te maken.

Al met al een druk bezocht evenement ook door dagjesmensen die even polshoogte kwamen nemen of onderdelen kwamen kopen voor hun in restauratie zijnde besteleend.
Volgend jaar eind september is er het lustrum. De 5e int. Besteleendmeeting, wederom op de SVR camping van boer Leo in Leersum (Amerongen).
Dus hou de CitroŽn evenementen agenda in de gaten.
Meer foto's en info op: www.besteleend.tk en op www.citroenazu.tk

De besteleendmeeting wordt georganiseerd door leden van AZUmeel, de nederlandstalige maillijst van Yahoo voor en van besteleendrijders:

Met dank aan Martijn van wie dit verhaal en foto's afkomstig zijn.
Zie voor meer foto's hieronder of op zijn site