[Copyrights & Disclaimer]

ACJ Racing - 6 April Valkenswaard

De tweede race van het seizoen vond plaats op het circuit van Valkenswaard, beter bekend als het eurocircuit. Na het redelijk succesvolle weekend in Posterholt waren er een aantal nieuwe onderdelen gekomen waardoor de auto nog sneller zou moeten zijn.

Aangekomen op het circuit was het ijzig koud. Rond de 4 graden is niet echt ideaal om te racen met een 2cv! De eerste heat werd een testheat zodat iedereen kon wennen aan de baan. De auto wilde niet tot het volle vermogen komen dus werd er voor de eerste echte heat een hoop gesleuteld. Zowel bougies, bobine en ontsteking werden nagekeken.

Eerste Heat:
In de eerste heat was er geloot voor de 5de plaats. Binnenkant tweede rij. Dat leek een goede uitgangspositie maar Alexander werd verrast door een flinke slippartij vlak voor de neus van de auto. Daardoor werd er niet meer dan een 12de positie behaald aan het einde van de heat. Een beetje teleurstellend wel maar de auto wilde nog niet echt voluit.

Tweede Heat:
De tweede heat bracht weinig hoop op beter aangezien nu startplaats 11 de uitgangspositie was. Vreemd genoeg kreeg Alexander ook nog een officiële waarschuwing omdat hij bij de start van z´n lijn afweek. Het vreemde zit in het feit dat iedereen dat doet maar het natuurlijk alleen bij ons opvalt! Jammer genoeg zat er ook nu niet meer in dan een 12de plaats. Wel een stuk dichter bij het veld dan in de eerste heat.

Derde Heat:
De derde heat was het weer de 11de plaats. Aangezien de vorige start een waarschuwing opleverde en dat je maar één waarschuwing per dag mag krijgen werd het een rustige start. Daarmee viel Alexander na een opstootje in de eerste bocht terug naar de 15de plaats. Dat is balen maar het werd wel leuk. In de slechts vier ronden durende race werd aan de finish een 11de plaats veiliggesteld. Hierbij was vooral het gevecht met nummer 15 spannend. Buitenom de korte knie en dan vast gereden worden tegen de muur. Daar werd nog wel even over gesproken!!!

Vierde Heat:
De vierde heat werd een ronde langer dan de drie voorgaande heats. Vijf ronden dus. De vijfde startplaats kennen we al alleen nu leek deze plaats een garantie voor succes. Na de start schuift Alexander tussen de nummer 1 en 2 in de start door en pakt de leiding! Na een halve ronde, en een grote voorsprong, word de rode vlag uitgehangen. Dat betekent een herstart.
BALEN!
Reden is dat een aantal op de achterste rij het niet snapte bij de start. Normaal komt er eerste iemand met een vlag zwaaien en pas daarna komen de lichten. De achterste rij dacht hiermee dat ze maar moesten blijven staan er dwongen dus een herstart af! Weg leiding, deze heat had de hele dag weer goed kunnen maken!

Bij de herstart komt Alexander weer goed weg maar komt niet langs de vooraan gestarte auto´s. Midden op het rechte eind komt daar ook nog nummer 12 voorlangs glijden in een wanhoopspoging een aantal plaatsen terug te pakken. Dit kost ons weer plaatsen en weer is het de 15de plaats na de eerste bocht. Gelukkig begint de auto echt te lopen en haalt Alexander op mooie wijze een groot aantal auto's in op weg naar de 9de positie aan de finish!

Daarmee sluit de dag niet al te slecht af en het bewijst dat het potentieel er is. Dat geeft hoop voor de volgende races...

Plaats kampioenschap: 10
Aantal punten: 82 punten

Knopper Autobedrijf
TSL
ROC Utrecht Techniek en Innovatie
www.2cv.nl
www.industrieel-design.nl
www.techniek-wtb.nl

Ook u kunt nu sponsor worden van het snel groeiende ACJ Racing!
Stuur een email naar: acjracing@2cv.nl

Terug naar de index