[Copyrights & Disclaimer]

ACJ Racing

Nieuws: Dutch Budget Touring Cars (D.B.T.C).>> meer


2cv.nl heeft in het seizoen 2003 het team van ACJ Racing gevolgd.
Op deze plek kunt u alles lezen over de voorbereidingen en natuurlijk raceverslagen.
Het ACJ team heeft als tegenprestatie met onze URL op de spatschermen gereden, zie deze foto


Huidige stand

Plaats kampioenschap: 5
Aantal punten: 916 punten

Race verslagen:


Het ACJ Racing team werd in September van 2001 opgericht met als doel het meedoen in het Nederlands Kampioenschap 2cvcross. Er werd begonnen met een gekochte auto die maar net voldeed aan de reglementen en ook qua bouw niet voldeed aan de algemene standaard. De uitgangspositie leek dan ook zeker niet ideaal. Toch werd er tijdens de eerste race een tijdje vooraan op een derde plaats meegereden. Gezien het ontbreken van ervaring en de niet al te krachtige motor een goede prestatie om mee te beginnen.

De resultaten waren er uiteindelijk niet naar door wat technische problemen en een aantal aanvaringen met andere deelnemers. Vanaf de derde race zat het team zonder auto door een crash op het circuit van Valkenswaard waarin buiten de schuld van de rijder de auto volledig vernield werd. Daar kwam nog eens een langdurige ziekte van rijder Alexander bij. Er werd een tweede auto geregeld en de volgende race was het team er met Cor gewoon bij.

Vanaf de achtste race in het kampioenschap kon Alexander weer plaatsnemen achter het stuur en samen met Cor begon het team op stoom te raken. In een aantal manches werd er zelfs voor de huidige en vorige kampioenen gereden en ook de onderlinge gevechten waren van een steeds beter niveau. Ook op sponsorvlak werd er vooruitgang geboekt. Bij elkaar telde het team nu drie sponsoren.

Het seizoen kwam aan het eind en de auto werd er niet betrouwbaarder op. Een aantal races werd er nog aardig meegereden maar meer liet de techniek niet toe. De laatste races lieten wel zien dat de afstellingen beter werden. In de laatste totaal verregende race lag Alexander in de bochten zo strak dat het team als enige geen problemen met de wegligging had. Dat opende perspectieven maar de motor bleek niet in staat mee te gaan in de drang naar voren. Op het rechte stuk werden de gewonnen plaatsen helaas net zo hard weer ingeleverd.

Met alles in het achterhoofd van het afgelopen seizoen begint ACJ Racing aan een nieuwe auto die rond februari de eerste meters succesvol aflegde. De motor is een stap vooruit en het chassis is zover bekend na de eerste test een schot in de roos!

Voor het komende seizoen is ACJ Racing hard bezig de tweede auto op te bouwen die zal ingezet worden bij de crosswedstrijden, de eerste in eind April. Er is ook een nieuwe partner bij in het lijstje: 2cv.nl !!!

Test Valkenwaard

Het seizoen gaat in de voorbereiding goed van start en er kan met een positief gevoel vooruitgekeken worden. Met dank ook aan de niet aflatende steun van onze sponsoren die we deze van harte willen bedanken en vooruitzien op een succesvolle voortgang van de relatie.

Knopper Autobedrijf
TSL
ROC Utrecht Techniek en Innovatie
www.2cv.nl
www.industrieel-design.nl
www.techniek-wtb.nl

Ook u kunt nu sponsor worden van het snel groeiende ACJ Racing!
Stuur een email naar: acjracing@2cv.nl