[Copyrights & Disclaimer]

ACJ Racing - Ter Schuur 9 juni 2003

Als er zand en/of blubber als ondergrond in een cross aanwezig blijkt te zijn is het de beurt aan de C van het ACJ Racing team om zijn kunsten te vertonen.

In Ter Schuur werden de races voorafgegaan aan een foto en interview van het Veluws Dagblad.
Voor de foto konden ze geen 4e man vinden dus werd de argeloze schrijver van dit artikel er maar op gezet, zonder dat die wist dat hieraan een gesprek zat waardoor zijn geestelijke voorbereiding in het water viel. In het interview zelf is van alles verteld over de 2CV club, onze start daarin en de huidige situatie, in de krant bleek hier maar 1 hoofdzaak van over te zijn: zoon Alexander reed eerste eend in de prak.
Jullie begrijpen dat die zoon daar niet vrolijk van werd, al zijn positieve bijdrages bleken geen voldoende publiciteitsgehalte te hebben...

Mijn resultaten van de races zal ik niet specifiek noemen, die waren niet bijzonder. Een twaalfde plaats in de eindrangschikking van die dag op een deelnemersveld van 15 man geeft dat al aan. Wel heb ik aan dat meerijden om die twaalfde plek weer ontzettend veel plezier beleefd, en dat is ook belangrijk nietwaar ???

Al enige tijd ben ik bezig achter de spelregels van onze sport te komen, ik heb er weer een paar spelregels bijgeleerd in het Ter Schuur weekend.
Ik blijf het toch jammer vinden dat we proefondervindelijk achter dat soort regels moeten komen, temeer omdat ik weet dat dezelfde regel door meerdere mensen compleet anders wordt uitgelegd en zelfs regels in de cross anders zijn als op de ovals van Posterholt en Ter Apel.
Misschien toch weer een onderwerp voor een van onze clubvergaderingen.

Verder blijkt in de races dat mijn ervaring als automobilist op de openbare weg te groot is. Zo hard mogelijk op het rechte stuk dat lukt nu wel, maar de bochten blijf ik te netjes en dus te langzaam rijden. Ik kom steeds verder, verprutste ik in Putten nog een plaats op de eerste startrij, nu lag ik vanaf die eerste startrij na de eerste bocht nog steeds vooraan !!!
Dat geeft de burger moed nietwaar ???
Waar ik ook aan moet wennen is het gebrek aan richtingaanwijzers op onze bolides, hierdoor heb ik niet altijd in de gaten dat er mensen zijn die er langs willen, zoals sommige tot hun schade ( letterlijk...) en schande hebben moeten ervaren. Lichtsignalen geven helpt ook al niet omdat de koplampen net op dat gedeelte van het spatbord zaten wat verwijderd is. Het gebrek aan wedstrijdervaring speelt daarin ook mee natuurlijk, 4 crossdagen verdeeld over 3 wedstrijden per jaar is natuurlijk niet zo heel veel.
Gelukkig haal ik uit het begeleiden van de A van ACJ Racing ook veel plezier, en natuurlijk de verdere kontakten binnen de club op de racedagen.

De komende races zullen belangrijk zijn voor ons, daarin zal moeten blijken of we ons definitief sportief kunnen meten met de rest van de top 5 van het klassement. Met die ervaringen kunnen we bepalen waar we staan en kunnen we verdere plannen gaan smeden voor het volgende seizoen. Vooruitzien is immers regeren, of was dat nou andersom???

Plaats kampioenschap: 5
Aantal punten: 420 punten

Knopper Autobedrijf
TSL
ROC Utrecht Techniek en Innovatie
www.2cv.nl
www.industrieel-design.nl
www.techniek-wtb.nl

Ook u kunt nu sponsor worden van het snel groeiende ACJ Racing!
Stuur een email naar: acjracing@2cv.nl

Terug naar de index