[Copyrights & Disclaimer]

ACJ Racing - Valkenswaard 20 juli 2003

Zoals al eerder gemeld is deze lokatie zo langzamerhand de angstgegner van het ACJ Racing team. Hoe goed de voorbereidingen ook zijn, in Valkenswaard gaan iedere keer weer dingen kapot die het nergens anders af laten weten. Veelal betekent dit een lage klassering en weer een aantal dagen werk om de auto weer goed te krijgen voor de volgende race. Valkenswaard blijft belangrijk al is het alleen maar omdat we hier altijd 5 heats rijden in tegenstelling tot de 4 overal elders waardoor er meer punten te verdienen of te verliezen zijn.In dit seizoen is dit de laatste keer dat we Valkenswaard aandoen dus moeten we er toch weer aan geloven.

De loting is niet al te geweldig maar ook niet echt slecht, daar kunnen we eventuele slechte resultaten niet aan wijten. Uit de bingo zakjes komt een negende en een vierde startplaats wat inhoud dat we in de 2e en 4e heat resp. als vijfde en als tiende van start zullen gaan. De eerste heat gaat redelijk goed en na een aantal mooie inhaalakties wordt die afgesloten met een 6e plaats. Gezien het feit dat er in Valkenswaard door de conditie van de baan steeds minder inhaal plaatsen zijn geen slecht resultaat. In ieder geval is alles nog heel , en dat is al iets waar we blij om zijn.

Heat nummer 2 verloopt niet naar wens. Na de start zit Alexander klem tussen andere rijders waardoor hij achterin het veld de eerste bocht in gaat. In de loop van de heat wint hij nog een paar plaatsjes en eindigt tenslotte als vijfde, mede door het uitvallen van een aantal coureurs.

Hierna is de traditionele presentatie ronde aan de beurt, Cor rijdt met collega racer Marcel mee waardoor hij vanuit diens auto een keer wat andere videobeelden kan maken, later blijkt dit inderdaad erg leuk te zijn: Marcel, nogmaals bedankt. Doordat zowel Marcel als Alexander in de chicane een rondje rijden ten behoeve van het publiek krijgen beiden een waarschuwing hiervoor vanwege het tegen de rijrichting inrijden… Als je bedenkt dat ze nog steeds moeite moeten doen om alle deelnemers zover te krijgen dat ze in hun auto aan deze presentatie deelnemen en niet op een scooter of een fiets of zoiets toch op zijn minst opmerkelijk….

De derde heat verloopt weer zoals we al bijna gewend zijn: Na een hele goede start voert Alexander het rijdersveld aan tot aan de laatste bocht. In een poging om die bocht rustig te nemen om risico’s uit te sluiten wordt juist een stuurfout gemaakt met dramatische gevolgen: onze nummer 18 gaat glijden en komt aan de binnenkant van de laatste bocht tegen de muur tot stilstand. De op de 2e plaats liggende Anno kan hem niet meer ontwijken en knalt in volle vaart tegen het rechter achterwiel. Alexander moet het hele veld aan zich voorbij laten gaan en probeert dan achteruit te rijden om plaats te maken en om er achter te proberen te komen wat de gevolgen zijn van deze crash: het rechter achterwiel blijkt aan te lopen waardoor als de race eenmaal vervolgd kan worden dit alleen in wandeltempo kan waar geen plaatsen mee gewonnen kunnen worden. Doordat Alexander in zijn auto is blijven zitten levert dit wederom een waarschuwing van de wedstrijdleiding op, maar we hebben nu eenmaal hele slechte ervaringen met het verlaten van de auto na een crash: als de rijder er eenmaal uit is let niemand meer op het achterblijvende obstakel wat al meerdere keren heeft geleid tot grote extra schade.

Bij de reparatiepoging die hierop volgt blijkt al snel dat volledige reparatie kan worden vergeten. De draagarm is krom en bovendien is door de klap de achteras zelf verbogen waardoor een redelijke sporing de resterende heats kan worden vergeten en dus goede resultaten verder ook onmogelijk worden. Door de auto van Jelle als richtgereedschap te gebruiken wordt de boel nog enigszins recht getrokken door met behulp van kettingen aan het gemonteerde richtwiel een keer of 20 vol gas weg waardoor de achterarm weer vrij komt van de carrosserie. Het originele wiel past er uiteraard niet meer op dus wordt een wiel met smalle band gemonteerd zodat in ieder geval weer kan worden gereden.

De nog te verrijden heats staan in het teken van plaatsen vasthouden, gezien de staat van de auto een bijna onmogelijke taak voor Alexander.

Toch lukt dit wonderwel waardoor het hele dag wordt afgesloten met een 6e plaats en dat betekent onze eerste beker op Valkenswaard!!!
Ondanks de grote schade toch een opsteker die dan ook met gepaste blijdschap wordt gevierd. Ondertussen is vastgesteld dat buiten de achteras minimaal 3 draagarmen vervangen moeten worden omdat die allemaal krom zijn geraakt door de crash en/of de daarop volgende reparatieakties en dat betekent dus weer werk genoeg om de volgende keer in Arendonk weer met een competetieve auto aan de start te kunnen verschijnen. Gelukkig is het vakantie, ook in de competitie zodat we zowel meer tusenliggende tijd hebben als tijd voor de reparaties anders had deelname aan de volgende race nog lang niet vanzelfsprekend geweest.

De volgende race is zoals al gezegd weer in Arendonk op 24 augustus, hopelijk weer eens met wat minder schade en nog betere resultaten…

Plaats kampioenschap: 5
Aantal punten: 644 punten

Knopper Autobedrijf
TSL
ROC Utrecht Techniek en Innovatie
www.2cv.nl
www.industrieel-design.nl
www.techniek-wtb.nl

Ook u kunt nu sponsor worden van het snel groeiende ACJ Racing!
Stuur een email naar: acjracing@2cv.nl

Terug naar de index