[Copyrights & Disclaimer]

ACJ Racing - 29 Maart Posterholt

In het laatste weekend van Maart vond in Posterholt de eerste race plaats van het Nederlands Kampioenschap 2cv Cross. Voor dit weekend was er door het ACJ Racing team erg weinig getest. Reden was dat er door een kapotte remcilinder de week ervoor niet meer dan 4 ronden getest was op het circuit van valkenswaard. Rijder voor deze race was Alexander. Cor rijdt alleen de crosswedstrijden in de tweede auto.

Toch ging de auto al in de eerste vrije training erg goed. Na wat uitproberen met de banden was de auto goed in balans en de snelheid was gelijk acceptable. De motor hield zich erg goed en bleek betrouwbaar het hele weekeinde door. Na de eerste training volgde de racedag.

Eerste Manch:
Voor deze manch zou er na loting op de 7de plaats gestart worden. Echter werd de startvolgorde van de laatste manch gepakt en stond ACJ Racing opeen(d)s op pole position! In de eerste bocht word deze plaats behouden maar in de tweede bocht worden er twee plaatsen verloren aan snellere deelnemers. Op start-finish is iemand een stuk plaatwerk verloren. Dat resulteerd in een herstart. Weer op Pole. En ook deze keer duurt de race niet langer dan n ronde. In de tweede bocht gaat het mis en gaat er een deelnemers op zn dak. Daarbij vallen nog een aantal slachtoffers en uiteraard wr een herstart.

Nu gaat de race wel probleemloos van start. Op een derde plaats aangekomen moeten er plaatsen afgegeven worden aan snellere deelnemers. Puur op vermogen gaan de plaatsen verloren op het rechte eind. Dat moet beter!!! Op de negende plaats kan er weer partij geboden worden en word er een plaats teruggewonnen ten koste van nummers 10. Dat betekent een plaats 8 aan de finish.

Tweede manch:
De tweede manch moet er vanaf de laatste plaats gestart worden(spiegelbeeld vanaf de eerste start). Na een probleemloze en mooie race word er als negende gefinisht na een mooi (gewonnen) gevecht met nummer 10. De motor begint op stoom te raken en duidelijk begint te worden dat deze wat meer meters moet maken om het potentieel te kunnen benutten.

Derde manch:
De derde manch word er gestart vanaf de 7de plaats. Nu gaat er niets echt mis in de eerste bocht maar Alexander in de ACJ auto word wat klem gereden en ligt na de start 12de. Er word echter goed teruggevochten tot een mooie negende plaats aan de finish.

Vierde manch:
De vierde en laatste manch is waarschijnlijk de mooiste van de dag voor Alexander en het team van ACJ Racing. Vanaf een terugval van negen naar 12 volgt een opmars naar de 9de plaats. Na ook nummer 10 te hebben ingehaald(alweer!!!) ligt er een gat van zon dertig meter naar de nummer 8. Dat is ook de kampioen van vorig jaar. In de inmiddels laatste drie ronden van de race word dit gaat dichtgereden en ontstaat er een mooi gevecht met Jarno Jacobs. Na bochtenlange gevechten word er niets meer dan de 8ste plaats veroverd. De complimenten van en naar Jarno!! Dat maakte indruk zo met zn tweeen!

Als eindplaats volgt er aan het eind van de een negende plaats met 52 punten. Dat is een verdubbeling van het aantal punten van vorig jaar! Bovendien laat vooral de laatste manch zien dat het gevecht met de kop aangegaan kan worden als alles doorontwikkeld word. Dat biedt perspectieven voor de rest van het seizoen...

Plaats kampioenschap: 9
Aantal punten: 52 punten

Knopper Autobedrijf
TSL
ROC Utrecht Techniek en Innovatie
www.2cv.nl
www.industrieel-design.nl
www.techniek-wtb.nl

Ook u kunt nu sponsor worden van het snel groeiende ACJ Racing!
Stuur een email naar: acjracing@2cv.nl

Terug naar de index