[Copyrights & Disclaimer]

ACJ Racing - Arendonk 29 juni 2003

De 10e race van dit seizoen bestond uit twee dagen, op zaterdag 28 juni kon er van 14.00 uur tot 17.00 uur worden getest. Deze testdag hebben we aangegrepen om de nieuwe banden te testen. Door middel van deze banden hoopt ACJ Racing nog een stapje voorwaarts te kunnen maken. De testdag was uiteindelijk zeer succesvol. Er was veel kennis vergaard over de nieuwe banden en deze waren ook goed ingereden. Tevens werden er scherpe tijden op de klok gezet wat vertrouwen schepte voor zondag.

Op zondag werd er allereerst geloot voor de startposities die in de vier manches die dag mochten worden ingenomen. De loting viel dit keer een beetje tegen. Dat de loting belangrijk is bleek wel tijdens de laatste race op Arendonk die mede werd gewonnen dankzij goed startposities.

De start van de eerste manche verliep voor coureur Alexander, die vanaf een 10e stek startte, dramatisch. Doordat twee collega’s elkaar niet konden ontwijken moest Alexander wachten totdat de weg vóór hem weer vrij was. Dankzij dit moment kon hij als een van de laatsten op weg. De race werd desondanks toch nog redelijk succesvol, dit dankzij een geweldige inhaalrace van Alexander die de eerste manche uiteindelijk na heel wat gevechten en inhaalacties als zesde wist af te sluiten. De schade werd dus redelijk beperkt gehouden. Erg knap!!

De tweede manche werd begonnen van een zesde startplaats. Dankzij een goede start en een geslaagde inhaalactie op concurrent en vriend Marcel Jansen kwam Alexander op een tweede plaats terecht. De leider van de wedstrijd, Patrick Gillich, was echter te ver weg om nog te achterhalen. Al met al een bekeken race die op een nette tweede positie werd beëindigd.

Dankzij een incident in de tweede bocht van de derde manche werd de 12e startpositie tenietgedaan. Alexander kon weer aan een inhaalrace vanuit het achterveld beginnen. Dankzij vele inhaalacties, waaronder één in de laatste bocht op wederom Marcel Jansen, en het uitvallen van Wibo Nauta werd er een 7e plaats behaald. Achteraf bekeken een aardig resultaat.

De laatste manche werd gestart vanaf de 4e positie, maar na een goede start lag Alexander na de eerste bocht al tweede. De leider op dat moment, Siedse Nauta, reed echter ongeveer hetzelfde tempo waardoor Alexander geen kans zag om de leiding over te nemen.

Deze ietwat saaie manche werd op een prima 2e plek afgesloten, waardoor ACJ Racing uiteindelijk derde van de dag werd, achter winnaar Patrick Gillich en tweede man Siedse Nauta.

Alexander, Acj racing

Plaats kampioenschap: 5
Aantal punten: 566 punten

Knopper Autobedrijf
TSL
ROC Utrecht Techniek en Innovatie
www.2cv.nl
www.industrieel-design.nl
www.techniek-wtb.nl

Ook u kunt nu sponsor worden van het snel groeiende ACJ Racing!
Stuur een email naar: acjracing@2cv.nl

Terug naar de index