[Copyrights & Disclaimer]

ACJ Racing - 30 April Putten

Om de race eens vanuit een ander perspectief te kunnen zien, is het verslag dit maal geschreven door het zusje van de coureur.

Hallo Eendenracers, andere clubleden, supporters en mensen die worden meegesleept (ik dus ook.)!!

Jaja als buitenstaander tussen al het eendengedoe hier ff een stukkie van mij.
Allereerst wil ik vast 1 ding kwijt: waarom moesten we er voor 10-en al zijn? Is er iemand die dat kan uitleggen? Any reasons? We deden helemaal niks, ik lag bijna weer te pitten en pas rond 11.30 waren de inschrijvingen. Lekker loos! Maar goed.

De dag begon voor mij dat ik er om 7 (!!!) uur uitmoest (oftewel ik stond om 07.45 een keertje op.) Om 08.00 de deur uit en op weg naar Putten. Daar aangekomen waren we een van de eersten, het was pas 09.00 uur.

In die tussentijd, de andere racers kwamen langzaamaan ook binnen, reed IK (jaja) de eend van de trailer af. Ik had nog nooit in een auto of iets wat erop lijkt of moet lijken gereden. Dus dat werd m'n 1e keer, ff het weiland aan de andere kant heen en weer. Ja eerst sloeg de motor af, (slim h) maar daarna ging het wel. Gelukkig zat Alexander naast me om te schakelen, want ehhh. Hoe moet dat???
Nadat Richard ook nog even een rondje reed, moesten we stoppen met aan die kant rijden.
Reed Richard zo mogelijk nog erger dan ik??

De tijd voor de 1e race was er niks meer te doen, behalve wachten. Gelukkig was het nog droog dus konden we nog even bij de andere teams kijken.
De eerste race startte rond 12.15 geloof ik, zoiets. Mn vader stond 2e dus wel een goed plekkie.
Toch kwam hij niet goed weg door het vreemde startsein. Is het trouwens niet gewoonlijker om de vlag omhoog te doen en dan weer OMLAAG??? Nee hoor de vlag ging omhoog en niet meer omlaag dussuh gassen!!! Die race eindigde Cor 8e, toch? Maar (afkloppen!!) tot zover waren er bij ons nog geen problemen, tenminste geen grote troubles. Geen grote deuken en de motor liep goed.
Je zou bijna denken dat er iets mis was.

In de tussentijd ging ik nog even de andere klasses bekijken, die sprinters gaan wel wat harder dan zo'n eend! Maar daarbij werd je ook meer ondergesproeid met modder als je stond te kijken (ik spreek uit ervaring).

De 2e manche met de eenden begon weer om ik-weet-niet-hoe-laat. Ook nu zag de start er weer vreemd uit, er liepen nog mensen over de baan en aan de andere kant reed nog even een tractor rond. Maar, voor die eenden gaan ze vast wel opzij moet de wedstrijdleiding gedacht hebben, want de vlag ging al omhoog (en weer niet meer omlaag).
Toen heb ik een stukje race gemist en toen ik weer keek stonden er een stuk of 4 eenden stil. Ongelukje.? De eenden werden op gang geholpen, soms met de nodige moeite (h Jelle?), en er volgde een herstart. Gelukkig waren er zover ik weet geen problemen meer in die race.

En ja, het was al voorspeld, niet veel later begon de regen. Even leek het te stoppen, maar. Te vroeg gejuicht want daarna veranderde de regen in een heuse hoosbui.
Het al vrij zachte weiland veranderde in een modderpoel en meerdere auto's begonnen her en der weg te zakken. Iedereen was al nat en stond al klaar voor de volgende race, maar de marchalls dachten daar blijkbaar anders over. Auto's stonden klaar, maar waar o waar waren de marchalls gebleven? Jaja die kunnen blijkbaar smelten als ze nat worden. De volgende manches werden afgelast.
Zonde, want zoals ik het zag waren er meerderen die wel zin hadden om een potje te blubberen, of niet soms?

Voor deze dag was het racen dus voorbij, en het inpakken begon alweer. Al soppend werden de spullen weer bij elkaar gezocht en de auto werd ingeladen.
Ja, we zullen even de auto (de gewone, niet de eend) draaien zodat we zo makkelijker kunnen wegkomen? No way! De auto zakte lekker weg in de vele modderpoelen die ontstaan waren in de nog steeds aanhoudende regen. Duwen!!
Nou goed met de nodige moeite zijn we weg gekomen en over een heerlijk verharde weg naar huis gereden.

Veel groetjes en -xx- van Mirjam en misschien tot ziens bij de volgende race!!

Plaats kampioenschap: 9
Aantal punten: 110 punten

Knopper Autobedrijf
TSL
ROC Utrecht Techniek en Innovatie
www.2cv.nl
www.industrieel-design.nl
www.techniek-wtb.nl

Ook u kunt nu sponsor worden van het snel groeiende ACJ Racing!
Stuur een email naar: acjracing@2cv.nl

Terug naar de index